/dfiles/images/head.gif

南佛罗里达大学王京教授应邀到机械学院做学术交流

作者:丁本杰   已浏览:次  更新日期:2018-05-18

5月17日下午,应宁波大学机械学院力学学科邀请,南佛罗里达大学王京教授应邀到机械学院做学术交流,并做学术报告。副院长王骥主持,报告在学院208会议室举行,学院相关老师和研究生聆听了本次报告。

在报告中,王京教授介绍了他在新型声波器件方面的研究工作,讨论高Q值的芯片微机械谐振器的设计、制造、建模和测试,它用于无线通信和传感领域。回顾了课题组最近在实现芯片级传感的研究工作,MEMS声学发射传感器旨在超越并取代笨重的压电传感器,使其使用更加持续、实时无损检测。介绍了通过3D打印在微波频率上的芯片集成和芯片封装技术。

报告最后,王教授与在座的师生就有关问题进行了深入讨论。

相关链接: Dr. Jing Wang got dual B.S. degrees from Tsinghua University. He received two M.S. degrees, and a Ph.D. degree from University of Michigan. He has been awarded more than $9M by research grants from federal agencies (NSF, DTRA, US Army, US Air Force, etc.) and contracts from more than a dozen companies. He has published more than 120 peer-reviewed articles, while holding 9 US patents. He serves as the chairperson for IEEE MTT/AP/EDS Florida West Coast Section and Co-Director for the Wireless and Microwave Information (WAMI) Center. He has been elected as a member of the prestigious IEEE MTT-21Technical Coordinating Committee on RF MEMS. He has chaired IEEE Wireless and Microwave Technology Conferences between 2011 and 2015 for five years.